Igår kväll hamnade vi på den italienska restaurangen Portofino i gamla stan, där vi åt och drack gott, allt från : BURRATA
Krämig burrata, syrad kronärtkockskräm, karamelliserade pistagenötter, ärtskott, örtvinaigrette, friterade rödbetschips
FETTUCCINE PORTOFINO
Kalvfilé, tryffelkräm, mascarpone, spenat ; det åt min man.
CARPACCIO PELLE JANSSON
Tunnskivad oxfilé, Kalixlöjrom, mascarpone, picklad lök, brynt smör, äggkräm, friterad persilja, jordärtkockschips.
GRIGLIATA DI TONNO CON ZUCCA
Grillad tonfisk med spenat, bakad San Marzanotomat, pumpa- och parmesanråraka, örtvinigraitte ; det åt jag, mums!
Såklart blev det en tiramisu också, men jag orkade inte äta upp den!
Vi går över till dagens "fem en fredag" som Elisamatilda står för, har idag temat : Hipp hurra!
1. Vilken typ av tårta är din absoluta favorit på födelsedagen?
Faktiskt är prinsesstårta inte så dumt, men helst vill jag ha en smörgåstårta!
2. Hur planerar du att fira din nästa födelsedag?
Ingen aning faktiskt, det är ju inte förrän i oktober...
3. Hur känner du inför att fylla år och bli äldre?
Lustigt nog börjar jag bli som när man var yngre och längtade till att fylla år och bli äldre, ni vet att få gå på systembolaget och att kunna beställa alkohol på krogen, nu längtar jag efter att fylla år så jag snaaart kan bli pensionär!
4. Vad har du på din önskelista?
Att få resa!
5. Har du någon tradition på födelsedagar?
Nej, men älskar att fira födelsedagar, både ute på restaurang och hemma med god mat och dryck med nära och kära!
Första vårtecknet hittade jag idag på min promenad: snödroppar!
I natt är det dags för jobb igen....